Smart Bygg

Let Internet Of Things work for you with our smart solutions

Smart Bygg

Vi har en hel del expertis med byggsegmentet och levererar tjänster till mer än 400 byggföretag i Sverige i form av olika mjukvaru- och hårdvarulösningar, uthyrning och försäljning av utrustning samt fullgörande av alla logistik- och ledningsprocesser.

Vid sidan om den enkla hanteringen och leveransen av vanliga tjänster är den mest triviala förbättringen av effektiviteten i modern tid är den aktiva spårningen av utrustningen, byggarbetsplatser och arbetare på ett lagligt och bekvämt sätt.

Genom att spåra utrustning som är kopplad till ansvariga arbetare kan vi se ökningen av effektiv arbetstid med 40 minuter för varje anställd varje dag!

Vi erbjuder både installation av våra BLE-sensorer i din utrustning eller att hyra en komplett uppsättning av oss. När du hyr verktyg av oss kan du enkelt begära nödvändiga verktyg och få dem fulladdade och rengjorda redan samma dag eller nästa arbetsdag. Med vårt smarta uthyrningssystem betalar du mindre när verktyget inte används och underhålls på den säkrade platsen och lite mer än det används aktivt av dina arbetare.

Du får tillgång till vår mjukvara där du kan se all statistik och analyser av användningen, registrera dina anställda med olika roller och koppla unik utrustning till dem.

Varje arbetare eller chef kommer att ha tillgång till en enkel mobilapplikation både i iOS och Android som kan visa var alla verktyg finns i sikte och förenkla tilldelningen av dem till kollegorna.

Smarta larmsystem kan meddela dig om inte all utrustning har lämnats tillbaka till den säkrade platsen när arbetet är avslutat och hjälpa dig att identifiera och lokalisera dem.

För säkrare och personligare kontroll erbjuder vi de smarta hjälmarna som spårar ännu mer data per anställd och förhindrar/larmar vid incidenter.

Hjälm med kontroller

Smart Hjälm

Universell styrenhet

 • dimensions…………..…… : 70 * 45 * 10 mm
 • weight ……………………... : 65 gram
 • operation life …………… : 10 years
 • operating temperature : – 40С - +85С

Vad finns inuti denna kontroll?

Volumetrisk sensor för kontroll – hjälmen sätts på huvudet eller tas bort

Sensors and systems:

 • Temperatur/fuktighet
 • Stöt/noll gravitationssensor (accelerometer)
 • Kontroll av laddningsnivå
 • LoRaWAN och Bluetooth kommunikationsmodul
 • Barometer för att bestämma höjd över havet (valfritt)
 • Gassensorer (tillval)
 • Spänning av det elektromagnetiska fältet (valfritt)

Positioning systems:

 • Global Navigation Satellite System (GNSS) – GPS
 • Zonala positioneringssystem (BLE)
 • Precision Positioning System (RTLS)
 • Batteri med lång livslängd (upp till 40 dagar). Följande laddningsmetoder stöds (kan kombineras):

  via ett eluttag (huvudalternativ)

  via en induktiv slinga (trådlös laddning).

Nyckelmöjligheter med Smart Hjälm

Smart Helmet är ett fjärrövervakningssystem i realtid för säkerhetsregler och skyddsutrustning (masker, glasögon, hörlurar etc.) på arbetsområdet.

Det är också önskvärt att få information om kraftig påverkan på hjälmen och/eller fritt fall för arbetaren (från mer än 1,5 m). Ytterligare information om temperaturen inuti hjälmen – det är temperaturen på arbetsytan.

Stötsensorn möjliggör också återkoppling: arbetaren kan slå lätt på hjälmen 3 gånger så att operatören får en förfrågan om att kontakta arbetaren.

Med GPS- och Bluetooth-taggar som arbetar tillsammans med handkontrollen i hjälmen, spårar övervakningssystem arbetarnas rörelser på företagskartan i realtidsläge.

Hjälm påsatt?

Hjälp genast

Kontroll av gränspassering

Miljöparametrar

Fall

Träffar

Medicinska parametrar

Spårning

Vår lösning

Vår smarta lösning för byggnation är ett webbaserat system med en applikation som kombinerar en lösning för att använda smarta hjälmar. Applikationen kommer att spåra information med en lättanvänd, mobilvänlig, modulbaserad mjukvara inklusive funktioner för att förbättra byggarbetsflödet, uppföljning av information, dokumentation, personlig organisation, datainsamling och analys av alla storlekar.

Vår lösning är ett flexibelt, skalbart, bekvämt, modernt system för byggföretag av alla storlekar, där de kan hantera anläggningar och personal fullt ut. Vilken typ av relation som helst mellan dem, samla information från alla sensorer, se den på ett korrekt sätt, analysera den i systemet och hantera även all nödvändig dokumentbehandling.

Tack!

Vi återkommer till dig så snart som möjligt...

Stäng